miercuri, 21 noiembrie 2012

ARD(E)



ARD este o invenție a lui Traian Băsescu. Președintele jucător, cum îi place să se autointituleze, s-a dovedit a fi de-a lungul timpului un mare farseur. Considerând că îi mai poate păcăli pe români, Băsescu s-a gândit să ascundă PDL sub o altă denumire. Așa a apărut ARD. În realitate, PDL nu s-a aliat cu nimeni. Este vorba despre aceeași „Mărie cu altă pălărie”.
PDL a adus trei personaje comice pe post de partide politice. MRU, Mihai Răzvan Ungureanu, a cumpărat un partid de la taraba politică, numit FC, partid care nu există decât pe hârtie. În realitate nu reprezintă nimic și pe nimeni. MRU a recurs la cumpărarea unui partid înscris în Registrul partidelor politice pentru că nu a putut să înscrie partidul pe care dorea să-l înființeze din lipsă de susținători. FC, al lui MRU, nu este un partid, este o scamatorie ieftină. MRU vrea să se prezinte un lider de dreapta. O face cu nerușinare și aroganță, uitând să ne spună că s-a numărat printre fruntașii UTC, care îi ridicau osanale lui Ceaușescu.
Cum poate pretinde un asemenea personaj că este de dreapta? El iubește dreapta precum „iubește sclavul lumina și orbul libertatea”. MRU nu este decât un închipuit, vid de putere, iubind-o la nebunie. Un alt „personaj partid” este Aurelian Pavelescu. Cu șmecherii a făcut rost de ștampilă PNȚ-CD și s-a gudurat pe lângă Băsescu, lăudându-l pe unde a apucat, aceasta după ce Băsescu l-a făcut în fel și chip. Dar, ce contează când vrei neapărat să ajungi în Parlament? Numai că bietul nu știe că va ajunge acolo la Paștele cailor.
În sfârșit, cel mai caraghios dintre cele trei personaje este Imberbul Mihail Neamțu. Acest „domn Goe” al politicii, pentru că nu a putut să-și croiască un partid, se joacă de-a legionarii. Nu am nici cea mai vagă simpatie pentru legionari, dar știu că, cât de puțin, ca înfățișare erau oameni care inspirau frică. Bietul Neamțu nu se uită în oglindă să-și de-a seama că nu s-ar speria de el nici un pui de găină. Halal legionar!
Ceea ce nu știe Băsescu este că românii ARD de nerăbdare să-i trimită la plimbare pe cei din gașca lui, așa cum l-au trimis și pe el la referendum, cei 7,4 milioane de români.    Întradevăr, PDL ARD(E)!

                                                                                                   Octavian Bot
Candidat Camera Deputaților
 Sector 2, Colegiul 8, București

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu