miercuri, 21 noiembrie 2012

USL – o alianță necesară



În aceste momente, când România se confruntă cu o criză economică și socială fară precedent, iar peste aceasta se suprapune și o criză morală, USL este mai degrabă o soluție și nu o alternativă.
USL este o alianță între dreapta, reprezentată de PNL și PC, și stânga, reprezentată de PSD și UNPR. Ea reprezintă un gest politic responsabil prin care fapte politice cu orientări diferite și-au dat mâna peste diferențele doctrinare, punând înaintea acestor diferențe interesul național. Pentru că USL apare ca o soluție a momentului, unii au încercat să-i caute nod în papură, prezentând alianța ca pe ceva nefiresc. În special PDL, speriat de perspectiva unei înfrângeri iminente în alegerile din decembrie, a facut și face tot posibilul să denigreze USL. Încerc să le explic, cu toate că mă îndoiesc că cei din PDL, numit acum ARD, vor înțelege de ce este posibilă o alianță între dreapta și stânga.
Evoluția liberalismului, de la liberalismul clasic la liberalismul de astăzi, a mutat centrul de greutate dinspre libertățile fundamentale spre justiție socială. Pe de altă parte, social-democrația s-a modernizat, vorbindu-se acum despre „cea de-a treia cale”, care propune reconcilierea performanței economice cu securitatea socială. Totodată, se subliniază faptul că individualismul și solidaritatea nu ar trebui contrapuse. Acestea sunt doar câteva argumente care pledează pentru o alianță gen USL.
Desigur că PDL, un partid fară identitate doctrinară, aflat la dispoziția lui Traian Băsescu, pretinde cu disperare și cu neobrăzare că este singura forță politică de dreapta. Nimic mai fals! PDL nu este un partid de dreapta. Este un ambalaj fără conținut, pe care a lipit eticheta „ARD(E)”. Sunt absolut sigur că românii, care s-au mai ars cu PDL și cu Traian Băsescu vor „sulfa și în iaurt” la aceste alegeri.
USL va pune ARD (PDL) cu Botul pe labe!


                                                                                                    Octavian Bot
Candidat Camera Deputaților
 Sector 2, Colegiul 8, București

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu